Tips & informatie voor badkamerverlichting

Bij badkamer verlichting is het belangrijk om te kijken naar de IP-waarde. IP-waarde betekent de beschermingsgraad, ook wel genoemd de mate waarin een lamp waterdicht is. De IP-waarde wordt aangeduid met twee cijfers. (Bijvoorbeeld IP-54) Het eerste cijfer geeft de mate van bestendigheid tegen stof aan, het tweede cijfer geeft aan hoe goed de lamp tegen vocht kan. Wanneer we letten op de IP-waarde bij badkamer verlichting letten we dus vooral op het laatste cijfer.

De badkamer is in te delen in verschillende zones. Afhankelijk per zone kies je de bijpassende verlichting en IP-waarde. Badkamerverlichting die tegen onderdompeling moet kunnen zoals in het bad, moet een IP-waarde hebben van minimaal IPX8. Badkamerverlichting die in contact komt met stralend of spattend water, zoals de douchewand, moet een IP-waarde hebben van minimaal IPX4. Tenslotte is er nog de badkamerverlichting die niet direct in contact komt met water maar wel met condens. Hierbij is de IP-waarde van IPX1 voldoende. Klik op de onderstaande tabel om te bekijken welke IP-waarde wordt geadviseerd. 

Sfeervol de badkamer verlichten

Bij het verlichten van de badkamer is het belangrijk om net zo te kijken naar deze ruimte als dat u dat zou doen bij de inrichting van bijvoorbeeld uw woonkamer. Door te kiezen voor de juiste badkamer verlichting op de juiste plaats maken deze lampen uw badkamer compleet!

Voldoende, goede verlichting in de badkamer

Badkamer verlichting is heel belangrijk voor de vormgeving van de badkamer. Juist de badkamer is een plek waar veel aan de persoonlijke verzorging wordt gedaan. Een goede verlichting bij de spiegel is dan ook heel belangrijk.

Typen badkamer lampen

Op onze websites zijn verschillende soorten badkamer verlichting verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een badkamer plafondlamp of bijvoorbeeld voor een badkamer wandlamp bij de spiegel. Ook (inbouw)spots behoren tot de mogelijkheden.

Veilige en vochtbestendige badkamerlampen

Veiligheid is een belangrijk aspect bij de badkamer verlichting. De lampen in de categorie van de badkamer verlichting zijn dan ook speciaal geselecteerd op de juiste IP-waarde, deze moet hoog genoeg zijn om tegen water te kunnen. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de plek waar de verlichting zal worden toegepast.

De IP-waarde van ingebouwde verlichting in het bad moet bijvoorbeeld hoger zijn dan de wandlamp aan de badkamer muur.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste badkamer verlichting? Vraag het aan één van onze medewerkers.

Stapelkorting!

Profiteer van onze stapelkorting. U ontvangt automatisch de onderstaande korting in uw winkelmand bij het bestellen van 2 of meer lampen:

2-5 lampen bestellen? 5% korting!

5 of meer lampen? 10% korting!