Kantoorverlichting is een belangrijk onderdeel van uw kantoor. Door de juiste verlichting te kiezen, zal de productiviteit en het gevoel van uw medewerkers beter zijn. Daarom is het belangrijk om een lichtplan op te stellen, voordat u lampen gaat kopen.

Er moet nagedacht worden over wat voor kantoorverlichting u wilt gebruiken in uw kantoor. Is het alleen wit licht? Wilt u verschillende kleuren licht? Wilt u energiezuinige dimbare LED lampen? Of wilt u juist gewone halogeenlampen? Allemaal vragen waarover nagedacht moet worden. Hieronder vind u informatie over kantoorverlichting en indeling per categorie.

Tips en informatie over kantoorverlichting

Halogeenlampen                                                           LED lampen
– levensduur: 2.000 uur                                                – levensduur: 50.000 uur
– dimbaar                                                                        – dimbaar
                                                                                         – helpen om de perfecte werkomstandigheden te creëren

Kantoorverlichting online bestellen

Iets wat onmisbaar is op kantoor, is goede kantoorverlichting. Voor de ideale werkomstandigheden is het belangrijk om de juiste hoeveelheid licht te hebben. Dit bevordert de productiviteit van medewerkers en de sfeer wordt er beter op. Het licht in een kantoor straalt ook de merkidentiteit van het bedrijf uit. Dus, hoe wilt u uw bedrijf of organisatie neerzetten? Wat wilt u uitstralen?

Verlichting in Kantoorruimtes

In een kantoor zijn veel verschillende ruimtes. Bij elke ruimte is het belangrijk om te kijken wat die ruimte nodig heeft. Hieronder de ruimtes die te vinden zijn in/bij een kantoor en in het kort wat belangrijk is bij die ruimte:
– Receptie: Dit is de plek waar bezoekers binnenkomen. Hier krijgen zij de eerste indruk van uw onderneming. Zorg voor een uitnodigende sfeer, maar laat ook zien hoe u zaken doet. Een vriendelijke ontvangstruimte geeft bezoekers en de medewerkers zelf een welkom gevoel. 
– Gangen en ruimtes die niet continu gebruikt worden: In deze ruimtes wordt vaak de meeste energie verspilt. Met LED verlichting is er de mogelijk om gebruik te maken van dimbare lichten. Door daarnaast gebruik te maken van aanwezigheidsdetectie scheelt dit ook weer in de kosten. Verder wordt er met de LED kantoorverlichting wel voor gezorgd dat de gangen goed en helder verlicht zijn.  
– Werkplekken: Voor uw medewerkers is het gebruik van de juiste kantoorverlichting van groot belang. Dit bevordert de productiviteit en de medewerkers zullen zichzelf ook beter voelen. Het kan zelfs zo geregeld worden dat elke medewerker zijn eigen licht kan regelen en optimaal kan werken.  
– Vergaderruimte: Door het gebruik van de juiste verlichting kan u de vergadering effectiever maken. Creëer rust en versterk het welzijn. 
– Ontspanningsruimte: In moderne kantoren zijn tegenwoordig vaak ontspanningsruimtes te vinden. Dit zijn informele ruimtes met lekkere banken en waar een ontspannen sfeer hangt. Mensen kunnen hier lekker even ontspannen en praten met hun collega’s.


Diverse soorten kantoorverlichting

Er zijn verschillende soorten kantoorverlichting. Belangrijk is het om de verlichting aan te passen naar het interieur van het kantoor. Wat wilt u uitstralen? Aan de hand daarvan is het noodzakelijk om te kiezen wat voor kantoorverlichting u gaat gebruiken. Zo kan u kiezen uit onder andere halogeenlampen, LED lampen en spaarlampen.

Halogeenlampen hebben een levensduur van ongeveer 2.000 uren en zijn ideaal. Er zijn diverse soorten halogeenlampen voor het kantoor. Hierbij kan gedacht worden aan plafonnières en vloerlampen. Met een halogeenlamp heeft u de mogelijkheid om de kantoorverlichting te dimmen, wat eventueel handig is in ruimtes waar niet gewerkt wordt zoals het sanitair of gangen. Dimbare lampen zijn ook ideaal, omdat de lichthoeveelheid zo zelf geregeld kan worden. Het ene moment van de dag is er meer licht nodig dan het andere moment. Zo is dit makkelijk te regelen. Wel is dimbare verlichting wat duurder dan niet dimbare, maar het voordeel is dat u zelf de lichtsterkte van de kantoorverlichting kan regelen. 

LED lampen zijn tegenwoordig populair onder de kantoorverlichting. Net zoals de halogeenlampen zijn deze ook dimbaar. De LED-lampen hebben een levensduur van gemiddeld 50.000 uren. Hierdoor zijn ze ideaal als kantoorverlichting. Met LED kantoorverlichting zijn er veel mogelijkheden. U kan zelf het licht regelen en zo de perfecte sfeer creëren waarbij de werkomstandigheden optimaal zijn. Ook zijn er veel vernieuwende armatuurontwerpen. U bepaalt zelf wat bij uw kantoor past en vraag ons naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag om de beste werkomstandigheden te creëren in uw kantoor. 

Advies kantoorverlichting en projectrealisatie

Naast de gigantische collectie, die u direct online kan bestellen, kan u ons ook bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij u langs om advies te geven voor uw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen voor de mogelijkheden.