Het kiezen van een leuke lamp voor de kamer van je kind is belangrijk. Er moet nagedacht worden over verschillende dingen. Ten eerste natuurlijk: Wat vind mijn kind leuk? Verder is het belangrijk om na te denken hoe groot de kamer is die verlicht moet worden en of u een lamp wilt of misschien wel meerder lampen. Hieronder geven wij u meer informatie over lampen voor in de kinderkamer van uw kind.

Kinderlampen per leeftijdscategorie

Een leuke lamp voor op uw kinderkamer

De eerste vraag die naar boven komt is natuurlijk wat uw kind leuk vindt. Als uw kind wat ouder is, is het erg leuk om samen te gaan kijken voor een lamp. Naast deze vraag is het belangrijk om na te denken over wat voor lamp of lampen u in de kinderkamer wilt. Wilt u gewoon een lamp die de hele ruimte verlicht? Ga dan voor een hanglamp of een plafondlamp met meerder lampjes. 
Het is ook een idee om meerder lampen op de kinderkamer te hangen. Bijvoorbeeld een wandlamp of nachtlampje voor bij het bed. Dan kan u nog even een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. Of een bureaulamp voor op het bureau. Altijd handig voor als uw kind al wat ouder is en huiswerk moet maken. Zo zijn er verschillende keuzes waar over nagedacht moet worden. 


Verschillende kinderkamers

Iedere kinderkamer is natuurlijk weer anders. Bij een stoere jongenskamer kan u kiezen voor een hanglamp in de vorm van een vliegtuig of motor. Bij een schattige meisjeskamer juist voor een leuke, vrolijke lamp met bloemetjes. Het is allemaal mogelijk! Kinderkamerlampen geven sfeer en warmte aan de slaapkamer, ze vrolijken de kinderkamer op en maken hem compleet. Let bij het kiezen van een kinderkamer lamp op dat hij past bij de rest van de ruimte.


De juiste kleur kiezen

In kinderkamers is vaak veel kleur. Wij willen u helpen bij het kiezen van die kleuren. De volgende kleuren passen bij elkaar:
– Blauw kan met oranje, groen en paars
– Rood staat mooi bij groen, paars en oranje
– De tint groen die ook in de natuur voorkomt is eigenlijk te combineren met alle kleuren. 
– Bij paars past geel, maar niet teveel geel. 
– Bij oranje kan geel of rood, maar deze kleuren moeten niet te fel zijn. 

Per kleur kan u natuurlijk weer kiezen voor de felle variant of juist de zacht. Kijk zelf goed met verschillende kleurstroken wat bij elkaar past. 
Bij het kiezen van kleuren wordt vaak de kleurencirkel gebruikt. De kleuren die tegenover elkaar liggen in deze cirkel passen altijd wel bij elkaar. 


Hulpmiddel voor uw kind

Kinderen vinden het vaak fijn als ze een klein nachtlampje hebben, ook hiervoor kunt u bij ons terecht. U kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een kleine wandlamp aan de muur.
Maak de slaapkamer van uw kind een gezellige plek met leuke verlichting en uw kind zal het een stuk minder erg vinden om naar bed te gaan of op zijn of haar kamer te spelen.
Een tip voor ouders waarvan de kinderen al wat ouder zijn: laat uw kind zelf meebeslissen bij de aankoop van een lamp. Zo wordt het nog meer de kamer van uw kind.

 

Advies kinderkamerverlichting

Benieuwd geworden naar de kinderlampen? Bekijk ons aanbod van leuke, stoere en sfeervolle kinderlampen! Komt u er niet helemaal uit of hebt u vragen over bijvoorbeeld welke kleuren u het beste kan gebruiken? U kan ons altijd om advies vragen. Wij helpen u graag. 
Bel ons op 030 – 6339653 of stuur ons een mail naar info@lampgigant.be