LED verlichting wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. We willen bezuinigen op onze energiekosten en beter voor het milieu zorgen. Hiervoor is het belangrijk om LED verlichting te gebruiken. Selecteer hieronder de gewenste fitting van uw LED lamp:

 • Energiezuinig: bespaart 80 tot 90% energie in vergelijking met halogeen- en gloeilampen.
 • Langere levensduur: 
  LED: 25.000 branduren
  Gloeilamp: 1.000 branduren
  Halogeenlamp: 2.000 branduren
  Spaarlamp: 5.000 – 10.000 branduren
  TL: 5.000 – 10.000 branduren
 • LED lampen geven direct vol licht: Bij spaarlampen moet u altijd wachten tot de lamp opgewarmd is, totdat het vol licht geeft. De LED lamp geeft direct vol licht. 
 • LED lamp worden wel wat warm, maar niet heet. 
 • LED verlichting is beschikbaar in allerlei soorten en maten. 
 • LED lampen bevatten geen kwik. Hierdoor hoeven ze niet bij het chemisch afval gegooid te worden.
 • De LED lamp flikkert niet, waardoor ze rustiger is voor uw ogen.
 • Het is mogelijk om LED lampen op afstand te bedienen.

De E27 en de E14 LED lamp hebben beide een draaifitting. De E27 wordt hierbij de grote draaifitting genoemd en de E14 de kleine draaifitting.

 • Breedte van E27 fitting: 27 mm
 • Breedte van de E14 fitting: 14 mm

Lampen met een GU10 fitting hebben 2 ‘pinnetjes met een bolletje’ op het uiteinde. De Gu5.3 en de Gu4 fitting alleen 2 pinnetjes (zonder bolletje op het uiteinde).

Verschil tussen Gu5.3 en Gu4 fitting

De dikte van de pennen van de Gu5.3 fitting is 1,5 mm. De afstand tussen de 2 pinnetjes is bij deze fitting 5,3 mm.

De dikte van de pinnetjes van de Gu4 is 1 mm. De afstand tussen de 2 pinnetjes is 4 mm.

De G4 en G9 lampen zijn er in verschillende uitvoeringen. Vooral de G4 lampjes zijn er in platte uitvoering, langwerpige uitvoering, etc. Deze lampjes zijn het vaakst toegepast in spotjes in de keuken en badkamer.

Verschil herkennen in de fitting

De pennetjes van de G4 fitting zijn 2 dunnen pinnetjes. De G9 heeft daarentegen 2 bredere pennetjes, dit zijn 2 platte en dichte pennetjes of 2 pennetjes met een opening in het midden.

Zuinige LED-lamp kopen

Hebt u genoeg van uw hoge energierekening en wilt u erop besparen? Gebruik dan LED verlichting. LED is zuiniger dan spaarlampen, hebben een laag stroomverbruik en daarom ook een lange levensduur. LED lampen hebben minimaal een levensduur van 25.000 branduren terwijl halogeenlampen maar een levensduur hebben van 2.000 uren. Doordat deze verlichting lang meegaat, hoeven ze ook minder vaak vervangen te worden.  

Voordelen van LED lampen

Het gebruiken van LED verlichting heeft veel voordelen. De twee belangrijkste zijn het lage stroomverbruik en de lange levensduur. Ze gaan wel vijftig keer langer mee. Wilt u graag bezuinigen op uw energiekosten? Deze LED verlichting bespaart u tot wel 90% in de kosten.
Verder is de LED-lamp bijna altijd reftrofit. Deze LED’s worden zo gemaakt dat deze de gloeilamp en spaarlamp kunnen vervangen. 
Voor het milieu heeft het gebruik van ledverlichting ook voordelen. De lampen zijn goed recyclebaar. Zo’n 75% van de onderdelen van de LED-lamp is recyclebaar. Hierdoor is er ook minder chemisch afval. De LED lampen bevatten geen metalen of kwik. Hierdoor neemt de milieuafdruk sterk af. De modernste LED verlichting zijn zelfs 100% recyclebaar. 


LED-lampen voor buiten

Wilt u buiten ook graag LED-lampen gebruiken? Dat kan! Hierbij moet u letten op de IP-normering. Een LED lamp met de IP-normering IP65 of IP67 is helemaal waterdicht en daarom geschikt voor buiten.