Plafondlamp met bewegingsmelder

Categorieën plafondlampen met bewegingsmelders

 

Plafondlamp met bewegingsmelder informatie

  •  

Plafondlamp met bewegingsmelder

Voordelen plafondlampen met bewegingsmelder

Plafondlampen met bewegingssensoren schakelen zichzelf aan en uit. Als de sensor een beweging waarneemt, gaat de plafondlamp automatisch verlichten. Doordat de plafondlamp zichzelf ook weer automatisch uitschakelt, is dit voordelig voor de verlichtingskosten. Als er niemand in de buurt is, zal het niet branden en ook geen kosten maken. Het is wel belangrijk om de bewegingsmelder goed af te stellen zodat de lamp op het juiste moment zal branden.

In de woonkamer, keuken en slaapkamer is een sensorlamp niet ideaal. In het geval van de slaapkamer kan het makkelijk zijn wanneer je overdag geregeld de kamer binnenloopt om de was weg te leggen of andere kleine bezigheden. ’s avonds wil je toch de lamp zelf uit doen en niet hoeven wachten totdat deze na een paar minuten heel stil liggen uitgaat. Sensor plafondlampen zijn met name geschikt voor in de hal en in de gang, voor in de wc en voor in het klompenhok. Daarnaast zijn sensorlampen geschikt voor buiten en eventueel voor in de garage of schuur.

Geschikt voor huizen en bedrijfspanden

Plafondlampen met bewegingssensoren zijn ideaal voor huizen en bedrijfspanden. Zowel in huizen als in bedrijfspanden komt het veel voor dat er weinig beweging in een bepaalde ruimte is, waardoor het onnodig is als de lamp continue brandt. Uit gemak blijven lampen daardoor vaak branden en worden ze niet uitgeschakeld. De melder door beweging zorgt ervoor dat iedereen licht heeft, alleen als dat nodig is.