Buitenlampen met sensor

van 224 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 224 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Buitenlampen met bewegingssensor voor in de tuin. Bij buitenlampen is het ideaal als de verlichting automatisch aan en uit gaat. Het is geen succes om op verschillende plekken een lampenknop te installeren. De verlichting constant te laten branden is mogelijk maar zorgt voor hoge energiekosten. Door middel van sensorlampen wordt de verlichting automatisch aan en uit geschakeld. In deze categorie vind je alle typen lampen, van wandlamp tot vloerlamp, die voorzien zijn van een bewegingsmelder.

Alle buitenlampen een eigen bewegingsmelder

Wanneer je een systeem wil aanleggen met buitenlampen die werken op bewegingsmelder hoeven niet alle lampen voorzien zijn van een bewegingssensor. Het is belangrijk dat de lampen die in de buurt van alle ingangen van de tuin geïnstalleerd zijn voorziet van een bewegingsmelder. In de meeste gevallen worden de verschillende of alle buitenlampen met elkaar verbonden. Op deze manier kunnen de lampen in de tuin zonder bewegingsmelder ook aan en uit geschakeld worden met de bewegingsmelder van de andere lampen in de tuin.

Netwerk voor buitenlamp met bewegingssensor

De buitenlamp met bewegingssensor kan als op zichzelf staande lamp worden aangeschaft met een armatuur met ingebouwde sensor. Wil je meerdere lampen laten reageren wanneer er beweging wordt gesignaleerd op een bepaald punt / gebied? De beste mogelijkheid hiervoor is om een losse bewegingssensor te gebruiken. Deze kan op de gewenste plek worden opgehangen. De lampen die je aan eenzelfde netwerk wilt aansluiten moeten allemaal verbonden worden met de sensor. Bij inschakeling van de sensor door beweging worden de lampen binnen dit netwerk ingeschakeld en uitgeschakeld.

Buitenverlichting met sensor aansluiten

Heb je een buitenlamp met sensor gekocht? In veel gevallen zit er een ingebouwde sensor op te lampen met een kapje over de sensor. Door het kapje weg te schuiven worden er 2 schroefjes zichtbaar waaraan gedraaid kan worden. De meest voorkomende sensor is de bewegingssensor oftewel de bewegingsmelder. Naast deze melder die reageert op bewegingen is het ook mogelijk dat je en buitenlamp met schemerschakelaar hebt gekocht en wilt aansluiten.

Buitenlamp met bewegingssensor

De buitenlamp met ingebouwde bewegingssensor springt aan wanneer de sensor een beweging opmerkt. Verschillend per type lamp zijn de mogelijkheden hiervoor in te stellen. Veelal zijn er 2 factoren die je zelf kan bepalen bij deze lampen;

Afstand tussen de lamp en de beweging

Hierbij gaat het om de afstand tussen de beweging en de lamp. Moet de lamp aanspringen als er beweging gedetecteerd wordt tussen binnen een straal van 5 meter of slechts binnen een straal van 3 meter? Dit is vooral van belang als er bijvoorbeeld op korte afstand een stoep of weg is die openbaar is, het is meestal niet de bedoeling dat de lamp aanspringt wanneer er voor het huis een auto langsrijdt.

Hoe lang blijft de lamp branden

Naast dat de afstand tussen de beweging en de lamp te meten is veelal ook zelf te bepalen hoe lang het licht blijft branden nadat de beweging is gedetecteerd. Stel dat de lamp met sensor de wandlamp betreft in het gangetje naast je huis. Hier kan je langskomen als je met de fiets thuiskomt wanneer je deze achter in de schuur zet en vervolgens door de achterdeur naar binnenloopt. In dit geval is het niet energiezuinig om de buitenlamp na het langskomen vervolgens 5 minuten te laten branden. Bij dit type lamp is circa 1 minuut branden de ideale oplossing. Het is hierbij dus handig om per lamp de tijd te kunnen instellen hoelang het na elke beweging brandt.

Buitenlamp met schemersensor

De buitenlamp met ingebouwde schemersensor springt aan wanneer het schemering begint te worden. In de meeste gevallen is de lamp zo in te stellen dat de LUX (lichtsterkte) in te stellen is. Zo kan je ervoor kiezen om de lamp wanneer het net schemerig begint te worden al te laten branden of juist wanneer het echt donker is pas aan te laten gaan.