Badkamerverlichting

Badkamerverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Iedereen gebruikt een aantal keer per dag de badkamer. Badkamerverlichting is een belangrijk onderdeel van de badkamer om optimaal tot rust te komen na een drukke dag. Vroeger werd er een simpel plastic bolletje gemonteerd in de badkamer, tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende badkamerlampen te koop. Naast het kiezen van een goede badkamerlamp is het van belang om veiligheid te waarborgen. Elektriciteit en vocht gaan niet samen, hierdoor moet verlichting zoals badkamer spots en badkamer plafondlampen voldoen aan strenge veiligheidsregels.

Kies badkamerverlichting met de juiste IP-waarde

De badkamer is in te delen in verschillende zones. Afhankelijk per zone kies je de bijpassende verlichting en IP-waarde. Badkamerverlichting die tegen onderdompeling moet kunnen zoals in het bad, moet een IP-waarde hebben van minimaal IPX7. Badkamerverlichting dat in contact komt met stralend of spattend water, zoals de douchewand, moet een IP-waarde hebben van minimaal IPX4.

Tenslotte is er nog de badkamerverlichting dat niet direct in contact komt met water maar wel met condens. Hierbij is de IP-waarde van IPX1 voldoende. Bekijk in het onderstaande blog welke IP-waarde bij welke zone wordt geadviseerd.

Informatie over badkamerverlichting

Bij het verlichten van de badkamer is het belangrijk om net zo te kijken naar deze ruimte als dat je dat zou doen bij de inrichting van bijvoorbeeld jouw woonkamer. Door te kiezen voor de juiste badkamer verlichting op de juiste plaats maken deze lampen jouw badkamer compleet!

  •