Stalverlichting

Stal verlichting? Kies hieronder een categorie:

Een boerderij die als melkveehouderij functioneert met honderden koeien. Wist je dat verlichting een grote rol speelt in de productiviteit van de dieren in de melkveehouderij? Goede verlichting is noodzakelijk om veilig te kunnen werken in de grote stallen en voor de dieren een beter welzijn te creëren. Met voldoende licht is de boer in staat om bij het desbetreffende vee eventuele ziektes sneller op te sporen. Bij vleesvee stimuleert bijpassend licht de groei van het varken. Lampgigant stimuleert duurzaamheid en adviseert hierom LED verlichting toe te passen. Meestal betreft de stal een enorm oppervlakte, waardoor de verlichting een erg groot stuk moet verlichten. Iedere maand is dat een flinke uitgaven aan energiekosten als je geen LED verlichting hebt geïnstalleerd. Daarom adviseren wij je om LED verlichting te kopen. 2 Voordelen in 1 klap. LED gaat vele malen langer mee dan reguliere verlichting en daarnaast brandt LED verlichting gelijk 100% en hoeft dus niet helemaal op te warmen.

 

  •  

Bedrijfsresultaat verhogen door verlichting?

Commerciële kansen voor boeren met de juiste verlichting. We leggen uit waarom. Passende verlichting bij een stal komt de varkens ten goede en helemaal aan het einde van de geld cyclus ook het bedrijf. Varkens worden gezonder als ze goed in hun vel zitten, hierdoor komt er meer vet aan het varken en dat levert meer geld op voor de slacht.

Bij het toepassen van duurzame LED verlichting (deze zijn gemaakt tegen extreme omstandigheden) gaat de verlichting vele malen langer mee dan gebruikelijke verlichting. Daarnaast is de duurzame LED verlichting simpel schoon te maken, waardoor er tijd overblijft voor andere zaken binnen het bedrijf. LED verlichting hoef je ook minder vaak te vervangen, wat naast kosten ook tijd scheelt wat uiteindelijk hogere winsten voor het bedrijf oplevert.

 

Pluimvee verlichting

Dieren ervaren licht heel anders dan mensen, hierdoor is het van belang het lichtklimaat aan het beest aan te passen. Laten we een kip als voorbeeld nemen. Een goede atmosfeer verbetert het rechtstreekse zicht van de kip. Daarnaast als de kip comfortabel is met zijn omgeving, levert dit een betere kwaliteit kip op. Het heeft pluspunten voor de kip/pluimvee.

 

Varkensverlichting

Het zicht van varkens verschilt van het menselijk zicht. Dit betekent dat het lichtklimaat hierop moet worden aangepast. Een juist lichtklimaat zorgt ervoor dat varkens beter kunnen zien. Als ze beter zien, voelen ze zich beter en presteren ze uiteindelijk ook beter. Daarnaast is licht in staat om het welzijn en de prestaties van varkens rechtstreeks te stimuleren. De varkens doorlopen verschillende fases in het leven. In elke fase heeft een varken aparte verlichting nodig. Het is goed om daar rekening mee te houden qua verlichting. Wij bevelen bij kraamzeugen en vleesvarkens 16 uur licht aan gevolg door 8 uur donker. Bij kraamzeugen is het belangrijk om de groei van de big op te wekken. Door het mogelijk maken van meerdere lichtperiodes krijgen de jonge biggetjes de mogelijkheid om meer te drinken bij de moeder. Hierdoor krijgen de biggetjes meer moedermelk binnen en groeien hierdoor sneller. Wij adviseren bij gespeende biggen en vleesvarkens een lichtniveau van 100 tot 150 lux.

Bij vleesvarkens is het van belang om het eten van voer te stimuleren. De aanwezigheid van de beer heeft grote invloed op het opfokzeugen, maar de verlichting is ook zeker niet onbelangrijk. Ons advies is om 150 lux te laten schijnen en het lichtschema van 8 uur licht gevolgd door 16 uur donker. Het is al vaak gebleken dat goede verlichting de vruchtbaarheid stimuleert. Een lichtniveau van 200 tot 300 lux is zeker aan te raden. Wij raden hier 16 licht met 8 uur donker aan.

 

Rundvee verlichting

Koeien eten gras en geven daarvoor melk in de plaats. Maar van die melk kan nog veel meer gemaakt worden. Bijvoorbeeld yoghurt of kaas. Koeien zijn gevoelige dieren. Wist je dat verschillende factoren invloed hebben op de kwaliteit van de melk. Als de koeien zich niet op hun gemak voelen kunnen ze opeens zure melk geven of minder melk dan gebruikelijk. Er zijn verschillende factoren die hier invloed op hebben. Stress is een voorbeeld. Maar wist je dat verlichting ook voor een groot deel uit maakt hoe de melk er uit ziet en dus hoe het bedrijfsresultaat eruitziet voor dat tijdsverstek. Met de juiste verlichting kunne prestaties van de koe worden verhoogd.

 

Kassen verlichting

Honderden kassen langs de weg bij verschillende steden. Hierin staan allemaal verschillende planten die niet in de zomer groeien gehouden. Ideaal voor inkoop en verkoop van verschillende ondernemingen in diverse branches die deze producten verkopen. Bij de kassen is het van groot belang dat de verlichting tiptop in orde is. Je kunt met verlichting producten harder laten groeien. Doordat de producten sneller groeien blijft er meer tijd over voor andere producten. Een hoger bedrijfsresultaat, door de juiste verlichting! We hebben verlichting voor veel verschillende onderdelen.

 

Tips & informatie over stalverlichting

Voor warm licht heb je 3000 Kelvin nodig. 
Voor normaal wit licht 4000 Kelvin. 

Je bespaart 50-60% met LED verlichting. Dit komt doordat je minder energiekosten hebt en minder vervangingskosten.

 

Verlichting voor in de stal 

Algemeen

LED verlichting is tegenwoordig overal toepasbaar. Zo ook bij stalverlichting. Er zijn natuurlijk verschillende soorten stallen. De ene stal heeft weer ander licht nodig dan de andere stal. Wanneer jouw stal warm licht nodig hebt ga je voor lampen met 3000 Kelvin. Heb je juist natuurlijk wit licht nodig, dan kies je voor lampen met 4000 Kelvin.

De verlichting in stallen brandt veel. Wanneer je halogeen TL-lampen gebruikt, kost dat veel energiekosten. LED verlichting is dus de oplossing. Het scheelt je veel energiekosten. Dit komt doordat LED verlichting veel langer mee gaat en je ze dus ook minder vaak hoeft te vervangen.

Besparing

Bij het gebruik van LED stalverlichting bespaar je op de energiekosten, maar ook op de vervangingskosten. Ten eerste gaan LED’s zo’n 50.000 uren mee en halogeenlampen 2.000 uren. Daardoor hoef je ze minder vaak te vervangen en dat scheelt vervangingskosten. Ten tweede scheelt het je energiekosten. Je bespaart 50-60% op de kosten die je zou maken met halogeenlampen.