LED strips zorgen voor sfeervolle verlichting. Bekijk hieronder ons aanbod of bekijk onze LED strip keuzehulp pagina voor meer details, tips en productcategorieën:

LED strips

van 891 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 891 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De laatste jaren zijn LED strips enorm populair geworden. Dit heeft te maken met de vele voordelen die LED strips bieden. LED strips zijn gemakkelijk in gebruik, duurzaam en gebruiken weinig stroom. LED strips zijn ideaal om bepaalde details in jouw kamer te benadrukken en van meer licht te voorzien. Led strips hebben, hoewel ze weinig energie verbruiken, een hoge lichtopbrengst. De strips zijn makkelijk in gebruik en eenvoudig toe te passen op welke plek je maar wil! In de keuken bijvoorbeeld kan je ze makkelijk plaatsen aan het plafond, onder het kookeiland en in of onder keukenkastjes. Het voordeel van een LED strip onder een keukenkast is dat je meer licht hebt op het werkblad en daardoor veilig kan snijden en ontspannen kan koken.

LED strip kleuren

Met het licht van de LED strip zorg je voor sfeer in jouw ruimte. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juist lichtkleur kiest. Wil je wit licht? Dan zijn er drie typen witte lichtkleuren. Kies je liever zelf een kleur? Dan is de RGB LED strip perfect voor jou.

Welke kleuren LED strips zijn er?
- Warm witte LED strips (warme en gezellige witte kleur met een gele gloed)
- Witte LED strips (neutrale witte kleur)
- Koud witte LED strips (heldere kleur voor precies werk)
- RGB LED strips (alle kleuren zijn mogelijk)
- RGBW LED strips (alle kleuren + warm wit)
- RGBWW LED strips (alle kleuren + warm wit + koud wit)
- Gekleurde LED strips (enkele kleur zoals groen of blauw)

LED strips buiten

Als je LED strips buiten wil gebruiken is het belangrijk om te kijken naar waterdichte LED strips. Deze LED strips die geschikt zijn voor buiten of bijvoorbeeld in de badkamer moeten minimaal de IP waarde IP65 hebben. De LED strips zijn dan beschermd tegen spatwater. Komt de LED strip direct in contact met regen? Kies dan IP67. Wil je de LED strip onder het water gebruiken? Kies dan IP68.

Verschil tussen 12V en 220V LED strips

Het verschil tussen 12V en 220V LED strip is dat je geen transformator nodig hebt tussen het stopcontact en de LED strip bij 220V. De 220V LED strip is wel minder ideaal voor in badkamers en plaatsen waar kinderen aan kunnen komen.

Lengte van een LED strip

LED strips zijn verkrijgbaar in alle lengtes tot 50 meter. De LED strips zijn beschikbaar in hele meters. Is jouw LED strip 10 meter en heb je maar 9,5 meter nodig? Wees dan gerust. Je kan zelf heel gemakkelijk de LED strip inkorten door te knippen op de gemarkeerde kniplijn op de LED strip.