Bedrijfshal verlichting

Bedrijfshal verlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Het juist verlichten van een ruimte is een taak die vaak eenvoudiger lijkt dan het daadwerkelijk is. De verlichting moet helder genoeg zijn, maar mag de ogen niet verblinden of beschadigen. Het moet energie en kosten besparen, maar moet wel voldoende licht geven voor de activiteiten die plaats vinden in de ruimte zelf. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de Luxwaarden (hoeveelheid licht op de vloer) en de Lumen (hoeveel licht van de bron) die uiteindelijk bepalen hoeveel LED licht je nodig hebt. Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op maten en materiaal te filteren.

 

 

Informatie om je te helpen

Een bedrijfshal is vaak een grote ruimte met veel verlichting. In veel bedrijfshallen worden nog halogeen TL-lampen gebruikt. Deze lampen zijn minder zuinig en zorgen voor meer energiekosten. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van LED TL lampen. Deze zijn een stuk zuiniger en daardoor snel terugverdiend. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

  •  

Extra informatie over bedrijfshalverlichting

Voor het verlichten van de bedrijfshal kan je kiezen uit meerdere opties. Ga je voor een optie die energiezuinig is neem dan de LED-TL en High bay verlichting in overweging. Wij hebben alvast de voordelen voor je genoteerd.

Voordelen van LED-TL Voordelen van High bay (wordt gebruikt in ruimtes waar plafond hoog is)
6-10 keer langer mee dan halogeen TL-verlichting. Verbruiken 50% minder energie.
Gebruiken 64% minder energie. 6 keer langer mee dan TL-lampen.
Beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen: 2700 – 6500 Kelvin.
In kleurtemperatuur tussen 3000-6500 Kelvin
Branden als gewone halogeen TL-lampen. Terug verdiend in 16-30 maanden.
LED TL zijn handig als noodverlichting.  
Terug verdiend in 11-26 maanden.  

 

Verlichting in het bedrijfshal

Omdat er in een bedrijfshal gewerkt wordt is het niet handig om een warm witte lichtkleur te hebben. Dit zal na een tijdje vermoeiend worden voor de ogen. Je hebt dus de keuze tussen neutraal-wit en koud-wit. Omdat er normaliter niet veel daglicht binnen komt, is het aan te raden om de lichtkleur die het meeste op daglicht lijkt, te gebruiken. De meest gepaste kleur hiervoor is koud-wit(6000K). Deze kleur is niet sfeervol maar wel goed werklicht en dus ook de meest gebruikte kleur in bedrijfshallen. Heb je toch lichtinval in de bedrijfshal of wil je toch een wat warmer licht? Dan zijn de highbay, koel-wit (4000K) de ideale oplossing.

Gebruik van LED armaturen

Door het gebruik van LED TL-lampen bespaar je in de energiekosten. LED verlichting gebruikt zo’n 50% minder energie dan gewone TL lampen. Daarnaast hoeven LED lampen veel minder vaak vervangen te worden. Dit komt doordat ze veel langer mee gaan. De levensduur van LED verlichting is 50.000 uur. Doordat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, scheelt dit je vervangingskosten. LED TL-lampen zijn in veel verschillende kleurtemperaturen beschikbaar. Wij adviseren om in magazijnen en werkplekken LED verlichting te gebruiken met 4000 Kelvin. Deze kleur komt het dichtst in de buurt van daglicht, doordat het witter licht geeft. Deze kleur werkt prettig en is fijn voor de ogen. 

LED High Bay lampen

High Bay omgevingen zijn ruimtes waar het plafond hoog is. Hier zijn speciale lampen nodig, zodat er genoeg licht op de werkvloer komt. Ook deze lampen zijn efficiënt en gaan veel langer mee dan halogeen TL-lampen. Wanneer ze eenmaal hangen, hoef je er niet vaak meer naar om te kijken. Deze LED lampen gaan lang mee, dus ook deze hoeven weinig vervangen te worden. Ideale verlichting voor jouw bedrijfshal!

Advies bedrijfshalverlichting

Je kan ons bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij je langs om advies te geven voor jouw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren. 
Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier om te overleggen voor de mogelijkheden.