Magazijn verlichting

Magazijn verlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Een magazijn is vaak een grote ruimte met veel verlichting. In veel magazijnen worden nog halogeen TL-lampen gebruikt. Deze lampen zijn minder zuinig en zorgen voor meer energiekosten. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van LED TL lampen. Deze zijn een stuk zuiniger en daardoor snel terugverdiend. Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren. 

 

Informatie om je te helpen

Het juist verlichten van een ruimte is een taak die vaak eenvoudiger lijkt dan het daadwerkelijk is. De verlichting moet helder genoeg zijn, maar mag de ogen niet verblinden of beschadigen. Het moet energie en kosten besparen, maar moet wel voldoende licht geven voor de activiteiten die plaats vinden in de ruimte zelf. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de Luxwaarden (hoeveelheid licht op de vloer) en de Lumen (hoeveel licht van de bron) die uiteindelijk bepalen hoeveel LED licht je nodig hebt. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

  •  

Industrieverlichting

Hoge grote torens die uitsteken boven de stad, een fabriek die auto onderdelen fabriceert of het magazijn waar lampen op zijn geslagen. Het valt allemaal onder de industrie. De industrie is doorgaans de plek waar vele machines staan bijvoorbeeld: De heftruck voor lossen, de metaalbewerkingsmachine en nog vele andere machines.

Deze machines zijn natuurlijk dag (en nacht) in de weer. Hoe vaak hoor je niet van ongevallen op de werkvloer, wat veroorzaakt wordt door machines. Een groot deel van de bedrijfsongevallen vinden hier in de industrie plaats. Het is heel belangrijk dat dit werk proces veilig en verantwoord gebeurt.

Verlichting speelt hierbij een cruciale rol. Door voldoende verlichting te plaatsen zorg je ervoor dat medewerkers ten allen tijde genoeg zicht hebben op de werkzaamheden die door hun zelf of door andere medewerkers worden uitgeoefend.

Door voldoende verlichting wordt de kans op zware ongevallen drastisch verkleind. Daarnaast verhoogt het de arbeidsproductiviteit van je medewerkers. Vaak bedraagt een industriële pand een enorm werkoppervlakte. Hierdoor zijn er veel lampen nodig om het geheel te verlichten. Lampgigant adviseert om LED verlichting te kiezen in de plaats van de traditionele verlichting. Ongemerkt slurpt de traditionele verlichting behoorlijk wat energie op. Maar als je LED verlichting kiest zal je portemonnee dat wel kunnen waarderen! Hieronder het assortiment wat magazijn en logistiek betreft en de werkplaats.

 

Magazijn & logistiekverlichting

Onder magazijn en logistiek verstaan we alle activiteiten die bijdragen aan het proces vanaf de producent /groothandel naar de consument. Alle bedrijven/fabrieken die hier tussen zitten worden tot het magazijn en de logistiek gerekend. In een magazijn heerst enorme levendige en drukke sfeer. Pakketjes worden ingepakt, orders gepickts, vrachtwagens uit- en ingeladen. Er rijden dan ook veel ( gevaarlijke ) machines rondt. Meestal is het een chaos. Daarom is het erg belangrijk dat hier heldere en praktische verlichting aanwezig is. Daarover meer hieronder in de verschillende ruimtes waar we verlichting voor aanbieden.

 

WC verlichting

Een schone en hygiënische wc vindt iedereen natuurlijk prettig. Ook daar kunnen wij je tegemoet komen met onze producten. Zo is het mogelijk lampen met losse sensors bestellen. De lampen springen alleen aan als er ook daadwerkelijk mensen naar de wc gaan. Dit heeft als voordeel geldbesparing, omdat de lampen niet constant onnodig hoeven te branden. Twee voordelen in 1 maatregel.

 

Magazijn/bedrijfshalverlichting

Bedrijfshalverlichting is een breed begrip. Hier vallen eigenlijk alle ruimtes onder van de inpakruimte tot de hal waar uitgaande goederen staan. Bedrijfshalverlichting is te omschrijven als algemene verlichting, die er voor zorgt dat alles in het algemeen keurig wordt verlicht. Het is erg belangrijk dat deze verlichting goed functioneert. Zo kan je voldoen aan de normeringen en Arbo-afspraken. Het heeft ook een positieve invloed op het welzijn van de medewerkers. Immers, een goed verlicht pand (of gezellige verlichting) heeft een goede arbeidsproductiviteit tot gevolg. Wij raden je aan om hier LED panelen met waterdichte LED armaturen te nemen. Heel vaak zit er in bedrijfshallen halogeen verlichting. Je kan met LED verlichting erg veel besparen. Zeker de moeite om daar een keer in te investeren.

 

Voorraad locaties verlichting (Order pick gedeelte):

Dit gedeelte belangrijk voor de verlichting van een bedrijf. Hier staat alles op voorraad voor de uitgaande goederen. Hier worden de producten van de klanten gepakt. Om dit proces zo goed en zo soepel mogelijk te laten verlopen is voldoende verlichting erg belangrijk. De order pickers moeten genoeg zien bij het pakken van de producten. Goed zicht is daarom erg belangrijk. Wij bevelen je hier de TL led armaturen aan. Deze kunnen een enorm oppervlakte verlichten, wat overigens ook wel nodig is met een voorraad locatie.

 

Werkplaats verlichting

In de werkplaats word doorgaans veel met gevaarlijke machines gewerkt zoals: staalbewerkingsmachines. Hiermee worden processen aangedreven die erg belangrijk zijn voor de productiviteit van het bedrijf. Voor de veiligheid en de arbo regels van verlichting is het ook belangrijk dat de verlichting pico bello in orde is. De juiste verlichting zorgt voor betere prestaties van je medewerkers en de productiviteit zal hierdoor flink toenemen, met als gevolg betere bedrijfsresultaten.

In de werkplaats is het van belang dat de verlichting een helder zicht geeft, en tegelijk robuust is. Lampgigant raad de TL buizen met waterdichte armaturen aan. Of de LED panelen ( systeem plafond lampen). Met led verlichting kan je 50% besparen op de energiekosten. Het is een enorm duurzame investering. Je verdiend het spoedig binnen een bepaalde periode weer terug. En de overheid helpt graag ook een handje hierin mee. Van energiebesparende maatregels kan je geld terug krijgen. Hoeveel hangt af van je persoonlijke situatie.

 

Magazijn kantine verlichting

Eindelijk de pauzebel gaat, je medewerkers gaan even lekker uitrusten van het werken. Maar wist je ook dat als je de juist verlichting gebruikt in de kantine, de medewerkers veel beter kunnen uitrusten en na de pauze nog veel productiever zijn dan dat ze al waren? Lampgigant adviseert voor de kantine opbouwspots/inbouwspots voor een zeer gezellige en knusse kantine. Wij hebben een leuke slimmigheid voor de medewerkers bedacht. Zo hebben we wandlampen met een USB poortje. Ideaal natuurlijk. Nooit meer zoeken naar losse draden. Voor de kantine adviseren wij je ook hanglampen. Deze zijn zeer rustgevend, want je kan er niet direct helemaal in kijken.

 

Kort de voordelen van LED TL-verlichting op een rijtje:
 
- Ze gaan 6-10 keer langer mee dan halogeen TL-verlichting.
- Ze gebruiken 64% minder energie.
- Ze zijn er in verschillende kleurtemperaturen: 2700 – 6500 Kelvin.
- Ze branden als gewone halogeen TL-lampen.
- LED TL zijn handig als noodverlichting.
- Terug verdiend in 11-26 maanden.
 
High Bay lampen worden gebruikt in ruimtes waar het plafond hoog is. De voordelen zijn:
 
- Ze verbruiken 50% minder energie.
- Ze gaan 6 keer langer mee dan TL-lampen.
- In kleurtemperatuur tussen 3000-6500 Kelvin
- Terug verdiend in 16-30 maanden.

 

Verlichting in het magazijn

Omdat er in een magazijn gewerkt wordt is het niet handig om een warm witte lichtkleur te hebben. Dit zal na een tijdje vermoeiend worden voor de ogen. Je hebt dus de keuze tussen neutraal-wit en koud-wit. Omdat er normaliter niet veel daglicht binnen komt, is het aan te raden om de lichtkleur die het meeste op daglicht lijkt, te gebruiken. De meest gepaste kleur hiervoor is koud-wit(6000K). Deze kleur is niet sfeervol maar wel goed werklicht en dus ook de meest gebruikte kleur in magazijnen. Heb je toch lichtinval in het magazijn of wil je wat warmer licht? Dan zijn de highbay, koel-wit (4000K) de ideale oplossing.

 

Gebruik van LED armaturen

Door het gebruik van LED TL-lampen bespaar je in de energiekosten. LED magazijnverlichting gebruikt zo’n 50% minder energie dan gewone TL lampen. Daarnaast hoeven LED lampen veel minder vaak vervangen te worden. Dit komt doordat ze veel langer mee gaan. De levensduur van LED verlichting is 50.000 uur. Doordat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, scheelt dit je vervangingskosten. LED TL-lampen zijn in veel verschillende kleurtemperaturen beschikbaar. Wij adviseren om in magazijnen en werkplekken LED verlichting te gebruiken met 4000 Kelvin. Deze kleur komt het dichtst in de buurt van daglicht, doordat het witter licht geeft. Deze kleur werkt prettig en is fijn voor de ogen. 

 

LED High Bay lampen

High Bay omgevingen zijn ruimtes waar het plafond hoog is. Hier zijn speciale lampen nodig, zodat er genoeg licht op de werkvloer komt. Ook deze lampen zijn efficiënt en gaan veel langer mee dan halogeen TL-lampen. Wanneer ze eenmaal hangen, hoef je er niet vaak meer naar om te kijken. Deze LED lampen gaan lang mee, dus ook deze hoeven weinig vervangen te worden. Ideale magazijnverlichting voor jouw magazijn!

- Ramen: als er veel buitenlicht in de ruimte binnenkomt is er overdag veel minder licht nodig. ’s Avonds is dit niet van toepassing, maar houd hier overdag rekening mee.

- De kleur van het plafond, de muren en de vloer: een witte ruimte reflecteert veel meer licht dan een donkere ruimte. In een lichtere ruimte zouden er minder lichtbronnen nodig zijn.

 

Advies magazijnverlichting

Je kan ons bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij je langs om advies te geven voor jouw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren. 
Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier om te overleggen voor de mogelijkheden.

 

Offerte aanvragen

Bent u geïntresseerd in de bovenstaande producten? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar 'Aanvragen offerte'.