Kantoorverlichting

Kantoorverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Iets wat onmisbaar is op kantoor, is goede kantoorverlichting. Voor de ideale werkomstandigheden is het belangrijk om de juiste hoeveelheid licht te hebben. Dit bevordert de productiviteit van medewerkers en de sfeer wordt er beter op. Het licht in een kantoor straalt ook de merkidentiteit van het bedrijf uit. Dus, hoe wil je jouw bedrijf of organisatie neerzetten? Wat wil je uitstralen? Ontdek hieronder de verschillende categorieën die voor de optimale verlichting zorgen in jouw kantoor. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

 

Informatie om je te helpen

Kantoorpanden zijn vaak ruimtes met een gemiddelde hoogte, dit maakt het makkelijker om de juiste verlichting te kiezen. Gemiddeld is de plafondhoogte van de woonkamer en keuken tegenwoordig 2,6 meter. Mocht jouw kantoorpand ook rond de 2,6 meter hoog zijn dan hoef je niet perse een hele berekening te maken voor de hoogte. Je hoeft in principe alleen de oppervlakte te berekenen. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat je een lamp kiest met genoeg lumen. Bij hogere ruimtes raden wij aan om de hoogte mee te nemen in de berekening. Voor de volgende plekken raden wij het aantal lux waarden aan: Werkplek: 500 lux, vergaderruimte: 500 lux, gang:100 lux, receptie: 300 lux, archief: 200 lux en kantine: 200 lux. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

  •  

Verschillende soorten kantoorverlichting

Er zijn verschillende soorten kantoorverlichting. Belangrijk is het om de verlichting aan te passen naar het interieur van het kantoor. Wat will je uitstralen? Aan de hand daarvan is het noodzakelijk om te kiezen wat voor kantoorverlichting je gaat gebruiken. Zo kan je kiezen uit onder andere halogeenlampen, LED lampen en spaarlampen.

Halogeenlampen hebben een levensduur van ongeveer 2.000 uren en zijn ideaal. Er zijn diverse soorten halogeenlampen voor het kantoor. Hierbij kan gedacht worden aan plafonnières en vloerlampen. Met een halogeenlamp heb je de mogelijkheid om de kantoorverlichting te dimmen, wat eventueel handig is in ruimtes waar niet gewerkt wordt zoals het sanitair of gangen. Dimbare lampen zijn ook ideaal, omdat de lichthoeveelheid zo zelf geregeld kan worden. Het ene moment van de dag is er meer licht nodig dan het andere moment. Zo is dit makkelijk te regelen. Wel is dimbare verlichting wat duurder dan niet dimbare, maar het voordeel is dat je zelf de lichtsterkte van de kantoorverlichting kan regelen. 

LED lampen zijn tegenwoordig populair onder de kantoorverlichting. Net zoals de halogeenlampen zijn deze ook dimbaar. De LED-lampen hebben een levensduur van gemiddeld 50.000 uren. Hierdoor zijn ze ideaal als kantoorverlichting. Met LED kantoorverlichting zijn er veel mogelijkheden. Je kan zelf het licht regelen en zo de perfecte sfeer creëren waarbij de werkomstandigheden optimaal zijn. Ook zijn er veel vernieuwende armatuurontwerpen. Je bepaalt zelf wat bij jouw kantoor past en vraag ons naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag om de beste werkomstandigheden te creëren in jouw kantoor. Bekijk hieronder welk soort kantoorverlichting voor jou van toepassing is.

 

Kantoor wc verlichting

Heb je al gedacht aan sensors in de wc voor het aan en uitschakelen van de verlichting? Bij een kantoor WC waar dagelijks mensen in en uitlopen heeft dit veel voordelen zoals gemak, energiezuinig en hygiëne. Je kan losse sensors voor in/op het plafond of in/op de wand plaatsen. daarnaast kan je er ook voor kiezen om plafondlampen toe te passen met ingebouwde sensor.

 

 

Kantoor werkplek verlichting

De werkplek is de belangrijkste ruimte van het kantoor. Dit wordt ook wel de bron van het kantoor genoemd. Hier wordt al het werk verricht en de omzet behaald. Om die reden is het van belang te investeren in goede verlichting, zodat je de medewerkers een aangename en rustige werkplek kan bieden.

Nog een paar redenen waarom het van essentieel belang is. Het verbetert de werkhouding. Als ze bijvoorbeeld documenten niet goed kunnen lezen gaan ze gebogen zitten wat resulteert in een pijnlijke rug. Lampgigant heeft veel te bieden qua werkplek verlichting. Zo hebben wij LED plafondsysteemlampen die daglicht kunnen nabootsten. Deze functie is vooral fijn in de koude, grijze wintermaanden.

Bij Lampgigant kies je verlichting die past bij de identiteit van jouw bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf waar je zakelijke klanten ontvangt? Kies dan voor strakke lampen zonder al te veel gekke kleuren. Maar wil je juist het kantoor wat speelser maken? Kies dan voor een lamp met veel variatie in kleur. Je kan ook wandlampen bestellen met een USB poortje. Handig gadget voor het opladen. Lampen met sensors zijn een must have en zijn in verschillende situaties goed te gebruiken. Denk aan kantoormensen die een bespreking hebben in een andere kamer. Dan gaan de lampen uit wanneer ze naar het kamertje gaan. Hieronder het assortiment.

 

 

Kantineverlichting

Waarom is kantine verlichting belangrijk? Niet voor niets zeggen ze vaak dat bij de koffieautomaten vaak nuttige informatie wordt uitgewisseld met collega’s. Dit kan handig zijn voor zakendeals. Dit is even een rustmomentje tussen de werktijden door. Hoe fijn is het als er een geriefelijke sfeer hangt. Onder de kantine verstaan we ook de keuken/restaurant. Lampen met sensors in de kantine is een handige oplossing. De lampen gaan aan als de lunchpauze of koffiepauze begint en de medewerkers binnen komen. Hieronder het assortiment wat we hiervoor aanbieden.

 

 

Gangen/trappenhuizenverlichting

Wist je dat in de wandelgangen vaak de beste ideeën worden gemaakt samen met collega’s? Het zijn niet meer alleen verbindingszones, maar er kunnen ook mensen in ontspannen en er worden soms zelfs klanten ontvangen! Representatieve verlichting is daarom erg belangrijk, zodat het goed oogt voor klanten en medewerkers. Wij adviseren je hierin vooral opbouw/inbouwspots, wandverlichting te gebruiken. Hieronder het assortiment.

 

 

Overige kantoor ruimte verlichten

Hier verstaan we de rest van de ruimtes onder die eigenlijk geen naam hebben. Het schoonmaakhok, het voorraadhok. Hier hebben wij ook een assortiment voor samengesteld. Deze lampen kan je het beste met een sensor bestellen, zodat de lampen niet constant aan hoeven te staan. Ze springen dan alleen aan als er beweging wordt waargenomen. Daarnaast is een stootbestendige plafondlamp geschikt voor deze ruimtes. Dus stel je botst heel vaak met de dweil of bezem tegen een lamp aan, dan is zo’n lamp ideaal. Je kan deze lampen met SMART lampen bestellen. Wat betekend dat praktisch voor jou? Je hebt dan helemaal zelf controle over de kleur en de intensiviteit van de lampen. Hieronder het assortiment wat wij hiervoor aanbieden

 

Verschillen halogeen en LED lampen

Er zitten een aantal verschillen tussen LED lampen en halogeen lampen. Zo is de levensduur van LED lampen een stuk langer dan van halogeenlampen. Daarnaast zorgen LED lampen voor een lager energieverbruik, waardoor je een hoop geld kunt besparen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van kantoor verlichting?

Hieronder zie je een overzicht van het aantal aangeraden lux per ruimte.

- Werkplek: 500 lux
- Vergaderruimte: 500 lux
- Gang:100 lux
- Receptie: 300 lux
- Archief: 200 lux
- Kantine: 200 lux

Advies kantoorverlichting en projectrealisatie

Naast de gigantische collectie, die je direct online kan bestellen, kan je ons ook bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij je langs om advies te geven voor jouw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen voor de mogelijkheden.