LED tegels

LED panelen kopen? We maken het je graag makkelijk

LED panelen zijn populair in zakelijke ruimtes zoals het kantoor of vergaderruimtes omdat ze energiezuinig zijn en een lange levensduur hebben. Het formaat baseer je vaak op het plafond waar je het LED paneel gebruiken wil. Kies hieronder je LED paneel categorie.

 

LED paneel accessoires

 

Lichtkleur kiezen

Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren. De meest bekende lichtkleuren zijn de witkleuren.

3000K warm wit

Warm witte verlichting wordt gezien als sfeervol en gezellige verlichting met een gele gloed. Deze lichtkleur is ideaal om een aangename sfeer te creëren. Daarom zie je deze lichtkleur vaak terug in ontvangsthallen en ruimtes in kantoren waar de nadruk wordt gelegd op sfeerlicht in plaats van werklicht.

Toepassing: Onder andere in ontvangsthallen, restaurants, hotels, kantoren, winkels, scholen, kledingwinkels en cafetaria's.

 

4000K neutraal wit

Neutraal witte verlichting zorgt voor een frisse en productieve omgeving. Het heeft een stimulerende werking en zorgt dat je actief blijft. Daarom wordt er voor kantoren en klaslokalen vrijwel altijd voor 4000K gekozen. 

Toepassing:
Onder andere kantoren, klaslokalen, showrooms, keuken- en badkamerwinkels, fietsenwinkels en sporthallen.

 

6000-6500K koud wit

Koud witte lichtkleuren worden gebruikt in ruimtes waar goed zicht en helder licht belangrijk is. Deze kleur zie je dan ook terug in ziekenhuizen, laboratoria en tandartspraktijken. Ook in ruimtes waar secuur gewerkt wordt zoals bij assemblage of in een garage zie je koud wit licht vaak terug.

Toepassing:
Onder andere ziekenhuizen, laboratoria, tandartspraktijken, werkplaatsen en garages.

 

Tips bij aankoop van LED panelen

Bij de aanschaf van een LED paneel zijn er belangrijke eigenschappen om naar te kijken. Zo bepaalt de lichtkleur van het LED paneel de sfeer in de ruimte en is het bij gebruik op kantoor belangrijk of het LED paneel aan de juiste UGR waarde voldoet. Hieronder geven we je graag tips over de eigenschappen van LED panelen.

 

UGR waarde LED paneel

De UGR waarde geeft de mate van verblinding aan. Hoe hoger dit getal hoe meer verblinding. Wij hebben geen verblindende LED panelen in ons assortiment. UGR<19 is vooral vereiste door architecten, beheermaatschappijen en gemeentes en wordt aangehouden om een bepaalde lichtkwaliteit te kunnen garanderen. Voor kantoor is de gewenste UGR waarde volgens NEN, NEN-12464-1. De LED panelen die niet in de categorie UGR<19 worden getoond hebben bijvoorbeeld een UGR waarde van 22. Dit zijn ook LED panelen die niet verblindend zijn en prettig zijn voor in de verschillende type werk- en woonruimtes. 

  •  

Aansluiten LED paneel

Het aansluiten van een LED paneel is erg gemakkelijk. In de onderstaande video laten we je graag zien hoe je dit kan doen.

 

Monteren LED paneel

Er zijn 4 manieren om een LED paneel te gebruiken:

Plaatsen in een systeemplafond
In een systeemplafond vervang je gewoon een plaat in jouw plafond door de LED paneel. Vervolgens sluit je het LED paneel aan op het stroomnet.

Opbouwen aan het plafond met een opbouwframe
Als je het LED paneel aan een vlak oppervlak wil plaatsen, zoals aan een plafond of muur, dan kan dit met een opbouwframe. Je schuift het LED paneel in het opbouwframe en schroeft het frame om het LED paneel vast. Vervolgens monteer je het frame aan jouw muur of plafond.

Hangen aan het plafond met een hangset
Met een LED paneel ophangset kan je jouw LED paneel aan het plafond hangen. De kabel waarmee je het LED paneel aan het plafond hangt kan je zelf inkorten. Zo bepaal je zelf op welke afstand je het LED paneel van je plafond wil laten zweven.

Inbouwen in het plafond
Om een LED paneel in het plafond in te bouwen is het nodig om een gat te zagen in het plafond. Vervolgens monteer je in elke hoek inbouwklemmen en breng je het LED paneel aan in het plafond door de klemmen in het gat te plaatsen.

Klik op het onderstaande blog voor meer informatie over het installeren van LED panelen.

 

Blogs over LED panelen

  •