bedrijfsverlichting

Bedrijfsverlichting per type bedrijfsruimte

Ontdek hieronder de verschillende categorieën die voor de optimale verlichting zorgen in jouw bedrijf. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

Bedrijfsverlichting per productcategorie

Maak hieronder een keuze voor een productcategorie. Deze selectie bevat de meest voorkomende productcategorieën voor het verlichten van uiteenlopende bedrijfsruimtes.

Vraag of offerte aanvraag

Bij Lampgigant werken specialisten in verlichting. Met al meer dan 10 jaar ervaring weten wij de voor- en nadelen van bedrijfsverlichting, woningverlichting, LED verlichting en alles wat hier aan gerelateerd is. Neem contact met ons op voor Advies, offerte op maat, lichtplan, besparingscalculatie, maatwerk of installatie advies via het onderstaande contactformulier. Op werkdagen reageren wij binnen 8 uur op uw aanvraag.

Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 zijn wij ook bereikbaar via de chat rechtsondering de pagina of telefonisch op 030 - 6339653.

Blogs over bedrijfsverlichting

Ten opzichte van de genoemde doelen moet er onderscheid gemaakt worden tussen het aanschaffen van een (extra) hanglamp voor boven de kantine tafel en het inrichten van een complete bedrijfsruimte. Bij de eerste is het mogelijk om de gewenste lamp te zoeken op basis van matchende kleuren, gewenste materialen of stijl in de productcategorieën op de website. In het tweede geval voor het inrichten van een complete ruimte is het maken van een lichtplan aan te bevelen. Dit kan je zelf doen of uitbesteden. Naast dat je één van ons verlichtingsspecialisten hiervoor kunt vragen hebben we hieronder alvast wat handige informatie voor je op een rijtje gezet.

  •  

Welk type verlichting past bij jouw bedrijfsstrategie

Het type bedrijf dat je hebt kan je verlichting bepalen. Met het oog op de hierboven genoemde doelen van verlichting kan het type bedrijf de nadruk leggen op één of enkele doelen. Hieronder hebben we zelf een overzicht gemaakt in vijf typen bedrijven:

1. Prijsvechter
2. Gericht op de middenklasse
3. Gericht op de premium klant
4. Pop-up store, ‘eigen merk’ winkels en winkels die gericht zijn op het hogere segment
5. Mega store, het grote aanbod is veelal de belangrijkste verkooptool.

Gezien de hierboven genoemde typen bedrijfsstrategieën en de bijbehorende klanten is het niet vanzelfsprekend dat je standaard in winkelketens mooie railspots hangt. Het kan een weloverwogen keuze zijn om TL (of LED) panelen in een systeemplafond toe te passen. Vooral voor een prijsvechter kan dit het karakter versterken.

De verlichting van jouw bedrijf speelt een belangrijke rol in de uitstraling. De eerste indruk van de klanten wordt vooral bepaald door de uitstraling. Kies daarom verlichting die past bij jouw bedrijf. Verlichting heeft per type bedrijf een verschillend doel. Het is aan te raden om eerst het doel te bepalen voor de bedrijfsruimte. Er zijn verschillende doelen voor het gebruik van bedrijfsverlichting.

Hieronder vind je allereerst een overzicht van de meest voorkomende doelen van verlichting:

1. Verlichten

Voor het verkopen van producten, het bedienen van je gasten in de horeca en jezelf en/of collega’s laten werken op kantoor is in bijna alle gevallen (extra) licht nodig.

2. Sfeer creëren (door de lamp)

Verlichting hangt voornamelijk op opvallende plekken. Lampen boven de vergadertafel zijn prominent in het zicht. Bij het verlichten van een winkel met railspots is er esthetisch een aanzienlijk verschil tussen weinig opvallende spots en rails in de kleur wit op een wit plafond en de zwarte rail + spots op hetzelfde plafond. Door de mogelijke variaties kan je zelf jouw ruimtes scheppen. Het is wel van belang dat je op de hoogte bent van deze (simpel lijkende) verschillen.

3. Sfeer creëren (door het licht)

De invloed van verlichting op de sfeer bij jouw bedrijf is groot. Breed genomen kan veel licht voor irritatie zorgen in de horeca en de juiste sfeer / werkomgeving scheppen in het designatelier. Weinig en/of gedempt licht kan de ruimte gezellig maken of tot slecht zicht leiden.

Veel of weinig licht zijn uitersten bij het creëren van sfeer door middel licht. In kantoor, horeca, winkels en veel andere bedrijfsinterieurs is een lichtplan vereist. Een horeca gelegenheid met een gerichte focus op haar doelgroep en met een duidelijk menu voor haar klanten kan de plank misslaan als de lichthoeveelheid te veel is, de lampen verkeerd gericht zijn of wanneer er bijvoorbeeld (negatief) prikkelende lichtbronnen zijn toegepast.

4. Prikkelen (van de verkoop)

Door verlichting kunnen producten uitgelicht worden, kan sfeer gecreëerd worden in de horeca en kan op kantoor prettig gewerkt worden zonder de gezondheid van jezelf en je medewerkers aan te tasten.

5. Beveiligen

Beveiligen in de vorm van verlichting dat dient als nachtlampje als je weg bent en noodverlichting voor het uitbreken van noodtoestanden zoals brand.

 

Algemene en accentuerende verlichting

Onderken 2 typen verlichting; de algemene verlichting en de accentuerende / prikkelende verlichting. Begin hierbij met het inrichten van de algemene verlichting. Hierbij zorg je ervoor dat de ruimtes op de meeste plekken verlicht zijn zonder de nadruk te leggen op prikkelen en emotie.

Ter voorbeeld worden in winkels veel railspots toegepast. Dit zijn rails die aan elkaar geklikt kunnen worden en aan het plafond door je winkel heen gemonteerd kunnen worden. Vervolgens kunnen hier op willekeurige plekken spots in geklikt worden. Deze spots zijn draaibaar en in hoogte verstelbaar. Daarbij heb je per type spot vaak meerdere modellen met verschillende gradenhoeken. Zo heeft de ene spot een stralingshoek van 45 graden en een andere spot een hoek van 15 graden.

Terugkomend op het verdelen van algemene en accentuerende verlichting kan eerst de rail opgehangen worden en de brede spots (bijvoorbeeld met een stralingshoek van 45 graden) in de rails geklikt worden. Deze spots zijn er voor bedoeld om al de hoeken en wanden te verlichten. Nadat dit voltooid is kan dit aangevuld worden met dezelfde spots of spots met een kleinere of grotere gradenhoek die bepaalde eye-catchers / producten / reclame extra in het licht zetten.

Zakelijk account aanmaken

Heb je een bedrijf en koop je verlichting voor jezelf en je bedrijf? Maak dan hieronder jouw bedrijfsaccount aan. Ben je een wederverkoper en koop je verlichting voor jouw klanten? Vul dan een ander formulier in die je kunt vinden op deze pagina.