Railverlichting

Railverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Railverlichting toepassen in je bedrijf of woning? Het voordeel van railverlichting is dat je eenvoudig een complete ruimte kan verlichten door de rail door de kamer te laten lopen. Naast dit voordeel is de railverlichting ook handig om meerdere lampen boven een eettafel of bar te hangen , de rail ziet er hierbij mooi uit ten opzichte van een andere oplossing zoals een stroomkoofje op het plafond. Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

 

Informatie om je te helpen

1-fase railverlichting is te bedienen met 1 schakelaar (of dimmer) en de 3 fase railverlichting met 3 schakelaars (of dimmers). Per railspot en raillamp kan je aangeven of de lamp op fase 1, 2 of 3 moet functioneren. Zo kan je eenvoudig 1 railsysteem installeren op 1 stroompunt en toch 3 aparte schakelaars toepassen. Het is ook mogelijk om alle lampen op een 3-fase rail in één keer te bedienen als ze op dezelfde fase staan. Hierbij kan je de mogelijkheid open houden om in de toekomst de lampen apart van elkaar te bedienen. De 3-fase rail is handig als je niet altijd alle railverlichting (aan alle kanten) aan wilt hebben staan. 3-fase railverlichting wordt voornamelijk toegepast in bedrijfsruimtes. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

 

Installatie railverlichting

De ideale hoogte van een spanningsrail ligt tussen de 2,40 en 3,00 meter. Een te lage rail zorgt voor een minder ruimtelijk gevoel. Hou er ook rekening mee dat de spots ook nog tussen de 20 en 30 cm zullen uitsteken. Bij een te hoge rail is het lastig om wanden, stellingen of dergelijke goed uit te lichten. In hoge ruimtes is het mogelijk om de rail aan staaldraad op te hangen. Wij leveren hiervoor kant en klare sets, waardoor het zeer eenvoudig wordt om de rail te monteren.

De rail kan direct aan het plafond worden opgehangen door middel van plafondbeugels, deze kunnen rechtstreeks worden vast gemaakt aan het plafond. Uitgaande van één plafondbeugel per twee meter rails. Meet van te voren goed waar de plafondbeugels komen te hangen, hier komt immers de rails in. Wil je de rail ophangen? gebruik hiervoor een ophangset.

 

Benodigdheden voor een rail van 4 meter:
- 1 x  Aansluitdoos. Let op, aarde links of rechts.
- 1 x de rails van 4 meter.
- 3  x plafondbeugel.
- 1 x Eindstuk.
- Het aantal railspots wat aan de rail komt te hangen

 

Lichtkleur railverlichting

De kleurtemperatuur van LED verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur van het licht. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van het licht. Over het algemeen wordt 3000K warm wit het meest gebruikt in winkels. Deze kleur geeft een aangenaam gevoel voor zowel de klant als de werknemer. De zwarte 3 fase railspots Rogan en Eltrex zijn uitgevoerd met PHILIPS LED verlichting. De lichtstraal van deze spot is extra geschikt voor het verlichten van vlees, bijvoorbeeld in supermarkt of slagerij.

Warm Wit licht wordt gemeten van 2400K tot 3000K

Helder Wit licht wordt gemeten rond 4000K tot 4500K

Koud Wit licht wordt gemeten rond de 5000K tot 6000K

  •