Lichtstrip

Lichtstrip kopen? We maken het je graag makkelijk

Lichtstrips zijn flexibele strips met LED lichtjes die verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten. De hoge kwaliteit LED lichtstrips staan bekend om hun hoge lichtopbrengst en lage energieverbruik. De lichtstrips zijn makkelijk in gebruik en zelf op lengte te maken. Kies hieronder de categorie die je zoekt.

 

Waar pas je lichtstrips toe?

Lichtstrips zijn makkelijk toe te passen en in alle lengtes verkrijgbaar. Daarom zie je ze overal terug. Veel gebruikte plekken zijn achter de tv, in een kast, langs het plafond of in etalages. Maar ook buiten of in een aquarium zorg je voor mooi licht met een lichtstrip.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van lichtstrip verlichting?

LED lichtstrips zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Belangrijk bij het kiezen van een lichtstrip is de lichtkleur. Maar je kan ook kiezen op basis van wattage, leds aantal, waterbestendigheid, voltage en bediening. Hieronder lichten we de opties graag toe.

Lichtkleur

Met een lichtstrip zorg je voor sfeer in iedere ruimte. Wel is het belangrijk om een lichtkleur te kiezen die past bij waarvoor je het wil gebruiken. Wil je een niet al te fel licht langs jouw bed zodat je 's avonds kan zien als je uit bed stapt? Dan kies je voor warm wit. Wil je helder licht onder het keukenkastje zodat je goed kan zien als je vlees aan het snijden bent? Dan kies je voor koud wit. Wil je een mooie lichtkleur achter jouw tv en wil je deze kleur wanneer je maar wil aan kunnen passen? Dan kies je voor RGB. 


Warm wit is een warme en sfeervolle lichtkleur met een gele gloed. Dit licht past goed in de woonkamer, slaapkamer en in de horeca.Neutraal wit is een lichtkleur tussen warm en koud wit in. Dit licht past goed in keukens en kantoren.


Koud wit is een heldere en koele lichtkleur. Dit licht is past goed bij ruimtes waar precies werk gedaan moet worden. 


Met een dual white ledstrip bepaal je zelf welke kleur wit je als lichtkleur wil. Je kan elke witte lichtkleur kiezen tussen warm wit en koud wit.


Met een RGB ledstrip kies je zelf de lichtkleur. De RGB strip maakt de kleur die jij kiest door rood, groen en blauw te mengen.


Met een RGBW ledstrip kan je net als bij RGB zelf een lichtkleur kiezen. Daarnaast kan je met de RGBW ledstrip ook kiezen voor warm wit.


Met een RGBWW ledstrip kan je net als bij RGB zelf een lichtkleur kiezen. Daarnaast kan je met de RGBWW ledstrip ook kiezen voor warm wit en koud wit.

 

Wattage en aantal leds per meter

Onze LED lichtstrips zijn verkrijgbaar in verschillende wattages. Het maximale stroomverbruik van onze lichtstrips is:

- Witte lichtstrips 60 leds per meter – 4,8 watt per meter

- RGB lichtstrip met 30 leds per meter – 7,2 watt per meter

- RGB lichtstrips met 60 leds per meter – 14,4 watt per meter

Het aantal leds per meter zijn het aantal lichtjes die op de lichtstrip zitten. Hierbij is de keuze vaak uit 30 of 60 leds per meter. Hoe hoger het aantal leds, hoe hoger de lichtomvang en het vermogen zal zijn.

 

Waterbestendigheid

Wil je een lichtstrip die beschermd is tegen water? Dan is het belangrijk om naar de IP waarde van de lichtstrip te kijken. Onze lichtstrips zijn verkrijgbaar in verschillende IP waardes. Wil je weten of je een IP20, IP65, IP67 of IP68 lichtstrip moet kopen? Wij leggen je graag uit wat de IP waarde inhoudt.

De IP waarde bestaat uit 2 getallen. Het 1e getal geeft de bescherming tegen stof aan. Het 2e getal de waterdichtheid. 

IP20 De lichtstrip is niet beschermd tegen vocht en is alleen binnen of in droge ruimtes te gebruiken.
IP65 De lichtstrip is beschermd tegen spatwater. Je kan de lichtstrip in de keuken of badkamer gebruiken. Buiten kan je de lichtstrip gebruiken zolang op ze niet worden blootgesteld aan regen. Je kan de lichtstrip gebruiken onder de veranda of dakrand.
IP67 De lichtstrip is waterdicht bij onderdompeling en kan direct blootgesteld worden aan regen. Je kan de lichtstrip buiten gebruiken.
IP68 De lichtstrip is alleen geschikt voor het gebruik onder water. Je kan de lichtstrip in een aquarium of vijver plaatsen. Wil je de lichtstrip niet langdurig onder water gebruiken? Kies dan IP67.

 

Voltage

Onze lichtstrips zijn verkrijgbaar in 12V en 220V.

 

Bediening

Met de bediening kan je de lichtstrip aan- en uitschakelen, het licht dimmen of een lichtkleur kiezen. Onze lichtstrips zijn verkrijgbaar met verschillende snoerschakelaars of afstandsbedieningen. 

 

Blogs over lichtstrips

  •  

Veiligheid bij lichtstrips

Lichtstrips zijn veel veiliger dan de doorsnee gloeilamp. De lichtstrip geeft namelijk 90% van zijn energie aan licht en maar 10% uit aan warmte. De gloeilamp daarentegen gebruikt 90% energie voor de warmte en slechts 10% voor het licht. Lichtstrips worden steeds vaker gebruikt als hoofdverlichting en in de toekomst zal dat nog verder toenemen. De duurzaamheid van lichtstrips is dan ook onomstreden: het rendement ligt vele malen hoger en het gaat vele malen langer mee.